Uniikkeja puuteoksia valmistavan jo.ka galleryn tarina alkoi, kun yrittäjä Katri Jokela alkoi nähdä polttopuiksi kaadettujen puiden rungoissa muutakin kuin lämmönlähteen. Hän valmistaa pieniä, uniikkeja teos-eriä, joiden käyttötarkoitusta ei ole rajattu; lelut sopivat sisustuselementeiksi, käyttöesineet ovat samalla taideteoksia ja koruilla voi leikkiä. Katrin töitä on Suomen lisäksi myyty ympäri Eurooppaa, Amerikkaa ja Aasiaa.

Yrityksen nimi: jo.ka gallery 

Yrittäjä: Katri Jokela 

Mitä palveluja tarjoat ja millä alueella? 
Olen kouluttautunut puusepäksi ja valmistan käsityönä käyttöesineitä, leluja, sisustusesineitä, koruja, taide-esineitä ja pienimuotoisesti huonekaluja. Markkina-alueena on koko Suomi ja maailma. Töitäni onkin lähtenyt Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa, Amerikkaa ja Aasiaa. Tavoitteena on tulevaisuudessa järjestää myös luovan työn pajoja, joissa pääsee tutustumaan käsillä tekemiseen. 

Miten päädyit yrittäjäksi?
Vuonna 2010 elämä johdatti minut Pohjois-Savoon ja muutimme puolisoni ja vastasyntyneen tyttäreni kanssa Pien Koskelan tilalle Vesannolle 2012. Täälläolomme aikana minusta on tullut äiti yhteensä neljälle lapselle. 

Tilallamme kasvaa metsää – villiä, monimuotoista ja kaunista. jo.ka galleryn tarina alkoi, kun aloin nähdä polttopuiksi kaadettujen puiden rungoissa muutakin kuin lämmönlähteen. Olen aina rakastanut puuta materiaalina ja pian minulla oli pystyssä oma verstas. Lähes kaikki materiaali teoksiini tulee siis omasta metsästämme tämän pienimuotoisen ja käsin tehtävän metsänhoidon sivutuotteena. Lisäksi käytän paikallista puuta. Tuotantoketju on läpinäkyvä ja lyhyt, suurimmaksi osaksi oman pihapiirin mittainen ja kestävän kehityksen arvoja aidosti kunnioittava. 

Odotuksia yrittäjyydestä?  
Toivon voivani toimia omien arvojeni mukaisesti jatkossakin, pitää käsityöperinnettä yllä sekä tulevaisuudessa laajentaa toimintaani. 

Mikä on parasta Savon Villissä Lännessä? 
Puhtaat metsät, joissa maadoittua. Hyvä paikka kasvattaa lapset. Tilaa elää ja olla. 
 
Yhteystiedot:
jo.ka Gallery
info@jokagallery.fi
www.jokagallery.fi
Instagram: @jo.ka_gallery

P.S.

Jos yrittäjyys kiinnostaa, ota yhteyttä SavoGrown yritysneuvontaan. Saat asiantuntevaa palvelua maksutta ja matalalla kynnyksellä.