Siirry sisältöön

Vapaa-aika

Enemmän aikaa harrastaa

Savon Villi Länsi on luonnossa viihtyvän ihmisen aarreaitta. Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto tarjoavat monipuoliset maastot ja vesistöt kaikenlaiseen luonnossa liikkumiseen – usein ihan kotiovelta.

Alueellamme sijaitsee järvimaisemien ja jylhien kallioiden kuvioima Etelä-Konneveden kansallispuisto Rautalammilla, Savon kauneimpien hiihtolatujen ja kehuttujen maastopyöräreittien Lintharju Suonenjoella, perhokalastajien mekka Äyskoski Tervossa sekä monia muita paikallisia luontohelmiä.


Harrastukset

Pienten kuntien harrastustoimintaan mukaan pääseminen on helppoa – uudet tulijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi. Harrastuksia löytyy ihan laidasta laitaan kaikenikäisille – vauvamuskarista alamäkiluisteluun ja tilkkutöistä rallicrossiin. Tutustu linkin takaa harrastustarjontaamme – saatat yllättyä!


Tapahtumat

Tiesitkö, että Suonenjoen mansikkakarnevaalit ovat yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä kesätapahtumista? Jokaisessa alueen kunnassa kesä on vilkasta tapahtuma-aikaa. Alueen suurimpia tapahtumia ovat:

Pienemmät tapahtumat löydät kuntien tapahtumakalentereista tai Savon Sanomien menoinfosta:


Kuvia Savon Villistä Lännestä

Kiitelty Lintharjun maastopyöräreitistö Suonenjoella tarjoaa mukavat maastot niin vasta-alkajille kuin vauhdin huumaa etsivillekin.
Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla voit nauttia jyrkkäpiirteisistä vaellusmaastoista ja kirkkaista vesistöistä vaikka meloen.
Äyskoski Tervossa on perhokalastajan paratiisi.

Kuvapankki

Rytsyretket, Vesanto