”Yksi puhelu SavoGrown Tuomolle, ja rupesi tapahtumaan.” Näin kuvasivat rautalampilaisen Studio Käpynän yrittäjät oman visuaalisen alan toimistonsa perustamisen alkutahteja. Yrityksen käsialaa ovat esim. Lux Rautalammin ja ATX Ice Cross World Championship 2023 -tapahtuman näyttävä valaistus, mutta tarjolla on myös laaja kirjo muita mainostoimistopalveluita.


Yrittäjän ystäväkirja -juttusarja on julkaistu alun perin alueen kesälehdessä Savon Villin Lännen Sanomissa toukokuussa 2024.

Yrityksen nimi: Studio Käpynä Oy

Yrittäjät: Ville-Sakari Kotka ja Emmi-Riikka Vartiainen

Mitä palveluja tarjoatte ja millä alueella?
Olemme ensisijaisesti mainostoimisto, joka tarjoaa myös tuotannon palvelua, eli printtiä, teippausta ja mitä vaan fyysistä toteutusta asiakkaat haluavat. Toteutamme graafista suunnittelua, kuten logoja, verkkosivuja ja muita yritysten brändimateriaaleja sekä kuvitusta monipuolisella osaamisella. Teemme myös tapahtumatuotantoa, kuten lavasteita, tilasomistuksia ja valaisua. Kuvataidepuolelta löytyy myös taidemaalausta
ja sen soveltamista yrityksen omiin tuotteisiin, kuten postikortteihin. Tiivistettynä olemme siis paikkariippumattomasti koko Suomeen palveluita tarjoava monitaitoinen visuaalisen alan toimisto.

Miten päädyitte yrittäjiksi?
Olemme tehneet yhdessä töitä alalla jo noin 10 vuotta, oltu mainostoimistossa ja freelancerina. Rautalammille muutimme 2017, Ville paluumuuttajana ja Emmi ensimmäistä kertaa. Täällä jatkoimme freelancer-hommia, mutta pikkuhiljaa paikoilleen
asettuessa alkoi ajatus oman yrityksen perustamisesta heräillä. Välissä kerkesimme matkustella ja ottaa myös leppoisasti.

Vuonna 2023 huomasimme, että hommat rullaavat aika kivasti – on uusia ja palaavia asiakkaita – tästä ajatus alkoi kiteytyä oikein kunnolla. Vuoden lopulla ilmeni mahdollisuus ostaa PrintRautalammin Hannulta laitteistoa, myös tyhjä liiketila Kuopiontie 30:ssä houkutteli. Yksi puhelu SavoGrown Tuomolle, ja rupesi tapahtumaan.

Studio Käpynän näyttävä kädenjälki oli kaiken kansan ihasteltavana Lux Rautalampi -tapahtumassa vuonna 2023.
Rautalammin kunnan mukava grafiikka on Studio Käpynän piirtämää.

Odotuksia yrittäjyydestä?
Tärkeintä meille on saada tehdä omannäköistä juttua, ja sitä kautta löytää parhaat tavat palvella asiakkaiden tarpeita. Toivomme, että voimme omalla panoksellamme täydentää paikkakuntaamme ja lisätä mahdollisuuksia toteuttaa täällä kaikenlaisia pieniä ja suuria visuaalisia projekteja. Paikallisen kulttuurin kehittäminen ja siinä mukana oleminen
on meille tärkeää. Ja tietty myös se, että on kivaa tehdä kivoja juttuja yhdessä.

Mikä on parasta Savon Villissä Lännessä?
Pienenkin yrittäjän ns. näkyvyys ja alueen yhteisöllisyys.

Yhteystiedot:
Studio Käpynä Oy
ville@studiokapyna.fi | emmi@studiokapyna.fi
p. 044 921 3730 | www.studiokapyna.fi

P.S.

Jos yrittäjyys kiinnostaa, ota yhteyttä SavoGrown yritysneuvontaan. Saat asiantuntevaa palvelua maksutta ja matalalla kynnyksellä.