Muurarin ammatti on yksi vanhimmista käsityöammateista. Tähän kunniakkaaseen perinnerakentajien ammattikuntaan liittyi viime vuonna Antti Juhani Ahlgren, kun hän perusti Tulisijamuurari Antti-Juhani Oy:n Suonenjoella. Yritys toimii koko Itä-Suomen alueella.


Yrittäjän ystäväkirja -juttusarja on julkaistu alun perin alueen kesälehdessä Savon Villin Lännen Sanomissa toukokuussa 2024.

Yrityksen nimi: Tulisijamuurari Antti-Juhani

Yrittäjä: Olen Antti Juhani Ahlgren. Intohimoni on perinnerakentaminen ja kädentaidot.

Mitä palveluja tarjoat ja millä alueella?
Yritykseni tarjoaa muurauspalveluita korjaus- sekä uudiskohteissa erikoistuen tulisijamuuraukseen: leivinuunit, takat, hellat, pönttö- ja pystyuunit, saunan kiukaat, pihagrillit, hormit, savupiiput ja palomuurit; myös rappaukset, laatoitukset sekä purkutyöt onnistuvat. Lisäksi tuote/palveluvalikoimaani kuuluu Tiilerin valmistulisija-tuotteet ja asennukset. Palveluitani tarjoan sekä yrityksille että yksityishenkilöille koko Itä-Suomen alueella, tarvittaessa muuallakin Suomessa.

Miten päädyit yrittäjäksi?
Halusin uutta, luovempaa työtä ja haastaa itseäni. Minua ovat aina kiinnostaneet vanhat rakennukset ja erityisesti ”kodinsydämet” eli tulisijat. Kiehtovinta on ollut oppia ymmärtämään tulisijojen sielunelämää. Olen päässyt monien kokeneiden muurarien oppiin, saanut imeä hiljaista tietoa heiltä. Lisäksi olen opiskellut rakennusalaa, joka vahvistaa osaamistani toimia muurarina.

Odotuksia yrittäjyydestä?
Odotan innolla uusiin ihmisiin tutustumista, monialaista yhteistyötä ja kädentaitojeni konkreettisia tuloksia. Toiminnassani yhdistyvät halu, päättäväisyys ja korkea työmoraali.

Mikä on parasta Savon Villissä Lännessä?
Yhteisöllisyys.

Yhteystiedot:
Antti Juhani Ahlgren, p. 040 1769717
muurari.aj@gmail.com
www.tulisijamuurari.com

P.S.

Jos yrittäjyys kiinnostaa, ota yhteyttä SavoGrown yritysneuvontaan. Saat asiantuntevaa palvelua maksutta ja matalalla kynnyksellä.